Algemeen

De perfecte voorbereiding op de wintersport.

Elke zaterdag- en zondagochtend komen enthousiaste sportievelingen bij elkaar op of in de omgeving van de Agnietenberg om te trainen.

Ook worden er binnentrainingen gegeven in het Squash en Cardiofit Centrum Zwolle in de Aa-landen te Zwolle.

Het plezier begint op de Agnietenberg en in de sportzaal!!!

Je voorbereiden op de wintersport, gaat een stuk makkelijker in teamverband. Wintersport is sport! met bijbehorende blessurerisico’s, zeker als je zonder voorbereiding een helling afraast. SneeuwFit is je voorbereiden. Het is ook hard werken op je eigen niveau. Met een trainer die je begeleidt in het opbouwen van je conditie en het versterken van je spieren, door verschillende oefeningen. Buitentraining is ook meteen van de natuur genieten en dat is mooi meegenomen.

Verzekerd van voorpret

Serieus trainen en lol hebben. Wandelaars kijken je soms met grote verbaasde ogen aan als je op je hurken door het bos springt. Die ene (of voor enkelen meer) week in de sneeuw is toch plezierig om optimaal te benutten. Om soepel beneden te komen en niet halverwege de week een time-out te moeten nemen, is een goede voorbereiding van belang.

Skifreaks onder elkaar

Beginnen voor de lol, iets doen op sportgebied, geen saaie repeterende oefeningen in je eentje.

Gewoon, met een groep mensen die een vlokje sneeuw ook wel kunnen waarderen en alvast die voorpret hebben tijdens het oefenen. Tijdens de vakantie ontdekken dat je eigenlijk veel meer waar voor je geld hebt, omdat je lekker fit bent.

Fit op wintersport

Bij het wintersporten gebruik je spieren die je normaal weinig gebruikt. Sneeuwfit traint juist die spieren door het nabootsen van de bewegingen van het skiën, snowboarden of langlaufen.

Sporten op hoogte kun je nauwelijks vooraf trainen. Het is daarom van belang dat je ter plaatse tijd neemt om te acclimatiseren en dat je bijvoorbeeld je eerste afdaling op een blauwe piste maakt. Je algemene conditie op peil brengen en je spieren versterken die je juist bij het wintersporten gebruikt, kan prima, vooraf op de Agnietenberg.

Conditietraining voor iedereen op elk niveau

Sneeuwfit is voor iedereen, jong of oud, Kies een kortdurende trainingscyclus, ter voorbereiding op de wintersport zelf. Of volg het hele winterseizoen door trainingen. Je traint op je eigen niveau. Binnen of buiten. Wil je rustig aan beginnen, of herstel je van een blessure, dan is “Snowwalk” een goede training. Voor een actievere training kies je voor de looptraining, waarbij het opbouwen van je conditie en het versterken van je spieren centraal staat.

Let op: Een sneeuwfittraining is een conditietraining. Het vervangt geen ski- of snowboardlessen.

Deelname aan onze trainingen is voor eigen risico, bij twijfel raadpleeg je huisarts of neem een sportkeuring.

Sneeuwfit (conditietraining)

Het doel is om door middel van een combinatie van krachttraining en duurtraining:
- De conditie te verbeteren
- Relevante spiergroepen van armen, benen en schouders te versterken
- Coördinatie van bewegingen te verbeteren
en dat alles in een geleidelijke opbouw:
1e periode (september -kerst) opbouw conditie

2e periode (kerst -voorjaarsvakantie) consolidatie conditie
3e periode (voorjaarsvakantie-eind seizoen) consolidatie of lichte afbouw

Er wordt aan de trainers verzocht te zorgen voor een evenwichtige afwisseling in de (imitatie) oefeningen en het lopen, waarbij rekening gehouden moet worden met de verschillende niveaus van de groepen en de verschillen in niveaus in de groepen.

De trainer heeft aandacht voor de individuele cursist door hem zo nodig aan te moedigen of af te remmen of te corrigeren tijdens de lessen.

De buitentraining

De buitentraining duurt in principe een uur, maar kan langer dan een uur duren. De buitentraining wordt in een bosgebied gegeven. Oefeningen in het bos of op een bospad zijn minder belastend voor de gewrichten dan oefeningen of lopen op een verharde weg. Waar mogelijk wordt in groepen van verschillend niveau en met verschillende doelstellingen getraind.

 
 

Krachttraining en duurtraining worden volgens een vooraf opgesteld trainingsschema gegeven. Ook wordt er getraind op de trainingselementen, zoals kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de hellingen of glooiingen in het terrein. We geven buitentrainingen op de locatie “De Agnietenberg” te Zwolle en de velden en bossen tussen de Haersterveerweg en de begraafplaats Kranenburg. Er vindt op zaterdag- en zondagmorgen een buitentraining plaats. Er zijn 5 docenten die bij toerbeurt worden ingezet. Onze docenten zijn geschoold door o.a. de NSkiV.

Zaterdag


WAAR


Theehuis “De Agnietenberg” te Zwolle


WANNEER


Zaterdag, 9.00 tot ca. 10.00 uur


SOORT LES


Buitentraining, sneeuwfit


EERSTE LES


25 september 2021

LAATSTE LES

16 april 2022

Aantal lessen28


Geen LesCURSUSNUMMER

1e kerstdag en nieuwjaarsdag

2KOSTEN€ 100,-- voor een heel seizoen. Half seizoen (sept-dec en/of jan-maart) € 60,--. De bedragen zijn per persoon.


ZondagWAAR

Parkeerplaats van de HTC sportvelden. Brinkhoekweg 200 8034 PC Zwolle


WANNEER


Zondag, 10.00 tot ca.11.00 uur


SOORT LES


Buitentraining, sneeuwfit


EERSTE LES


26 september 2021


GEEN LES


2e Kerstdag en 1e Paasdag


LAATSTE LES


10 april 2022


AANTAL LESSEN


28

BIJZONDERHEDEN

groepen waarvan de ambitieniveaus verschillend zijn en de groepsgrootte max. 20 personen bedraagt. Dit seizoen in principe 2 groepen.


CURSUSNUMMER


3

KOSTEN

€ 100,-- voor een heel seizoen. Half seizoen (sept-dec en/of jan-maart) € 60,--. De bedragen zijn per persoon.


Binnnentraining

De binnentraining worden gegeven in het Squash & Cardiofit Centrum Zwolle. De lessen worden gegeven door een deskundige en gediplomeerde skifitnesstrainer en zijn gericht op conditieverbetering, het versterken van de bij het skiën gebruikte spieren, het oefenen van skitechnieken en het voorkomen van skiblessures. De lessen duren 60 minuten en worden gegeven in de vorm van een circuittraining in combinatie met de skispecifieke oefeningen. De circuittraining vindt plaats in de fitnessruimte op cardio- en krachttoestellen en in de groepsleszaal waar een circuit wordt uitgezet met o.a. halters, losse dumbles etc. Een gedeelte van de conditietraining kan ook in onze cycleroom op de spinningbikes worden gegeven. De training is zowel voor beginners als gevorderden even zinvol. De groep kan/mag maximaal uit 15 à 16 personen bestaan.


Er staat een verhuizing op de planning. Half oktober weten we meer. Je wordt tijdig geïnformeerd.

Cursusnummer 1.WAAR

Wordt nog bekend gemaakt


WANNEER


woensdag 19.30 tot 20.30 uur.


SOORT LES


Binnentraining: skifittraining


EERSTE LES


22 september 2021


LAATSTE LES


30 april 2022


GEEN LES


geen uitval


AANTAL LESSEN

30


CURSUSNUMMER


1

KOSTEN

€ 125,-- voor een heel seizoen. Half seizoen (sept-dec en/of jan-maart) € 75,--. De bedragen zijn per persoon.


Aanmelden
Aanmelden voor het ter oriëntatie bijwonen van een training kan bij de trainingscoördinator Sanny Kolkman, tel 0650975647 of via een mailtje naar het bestuur info@skiverenigingzwolle.nl

Wil je je meteen aanmelden voor de Sneeuwfittrainingen, download het aanmeldingsformulier, scan het in en mail het naar info@skiverenigingzwolle.nl of stuur het naar ons postadres

Floresstraat 1A, 8022 DA Zwolle

Heb je liever een aanmeldformulier opgesteld in Word, stuur dan even een mailtje naar info@skiverenigingzwolle.nl en vraag om een Wordversie. We sturen die naar je toe.

Proefles


Weet je niet zeker of een sneeuwfittraining iets voor jou is, vraag dan gratis een proefles aan.