Skivereniging Regio Zwolle

logo van Skivereniging Regio Zwolle

Klaar voor de Wintersport?

DE PERFECTE VOORBEREIDING OP DE WINTERSPORT.

Elke zaterdag- en zondagochtend komen enthousiaste sportievelingen bij elkaar om in de omgeving van de Agnietenberg om te trainen.

Ook worden er binnentrainingen gegeven in de gymzaal van het Multifunctioneel Centrum (MFC) De Bolder, in de AAlanden, te Zwolle.

 

Het plezier begint op de Agnietenberg en in de gymzaal!!!

Je voorbereiden op de wintersport, gaat een stuk makkelijker in teamverband. Wintersport is sport! met bijbehorende blessurerisico’s, zeker als je zonder voorbereiding een helling afraast. SneeuwFit is je voorbereiden. Het is ook hard werken op je eigen niveau. Met een trainer die je begeleidt in het opbouwen van je conditie en het versterken van je spieren, door verschillende oefeningen. Buitentraining is ook meteen van de natuur genieten en dat is mooi meegenomen.

Verzekerd van voorpret

Serieus trainen en lol hebben. Wandelaars kijken je soms met grote verbaasde ogen aan als je op je hurken door het bos springt. Die ene (of voor enkelen meer) week in de sneeuw is toch plezierig om optimaal te benutten. Om soepel beneden te komen en niet halverwege de week een time-out te moeten nemen, is een goede voorbereiding van belang.

 

Skifreaks onder elkaar

Beginnen voor de lol, iets doen op sportgebied, geen saaie repeterende oefeningen in je eentje.

Gewoon, met een groep mensen die een vlokje sneeuw ook wel kunnen waarderen en alvast die voorpret hebben tijdens het oefenen. Tijdens de vakantie ontdekken dat je eigenlijk veel meer waar voor je geld hebt, omdat je lekker fit bent.

 

Fit op wintersport

Bij het wintersporten gebruik je spieren die je normaal weinig gebruikt. Sneeuwfit traint juist die spieren door het nabootsen van de bewegingen van het skiën, snowboarden of langlaufen.

 

Sporten op hoogte kun je nauwelijks vooraf trainen. Het is daarom van belang dat je ter plaatse tijd neemt om te acclimatiseren en dat je bijvoorbeeld je eerste afdaling op een blauwe piste maakt. Je algemene conditie op peil brengen en je spieren versterken die je juist bij het wintersporten gebruikt, kan prima, vooraf op de Agnietenberg.

 

Conditietraining voor iedereen op elk niveau

Sneeuwfit is voor iedereen, jong of oud, Kies een kortdurende trainingscyclus, ter voorbereiding op de wintersport zelf. Of volg het hele winterseizoen door trainingen. Je traint op je eigen niveau. Binnen of buiten. Wil je rustig aan beginnen, of herstel je van een blessure, dan is “Snowwalk” een goede training. Voor een actievere training kies je voor de looptraining, waarbij het opbouwen van je conditie en het versterken van je spieren centraal staat.

Let op: Een sneeuwfittraining is een conditietraining. Het vervangt geen ski- of snowboardlessen.

Deelname aan onze trainingen is voor eigen risico, bij twijfel raadpleeg je huisarts of neem een sportkeuring.

Sneeuwfit (conditietraining)
 

Het doel is om door middel van een combinatie van krachttraining en duurtraining:
- De conditie te verbeteren
- Relevante spiergroepen van armen, benen en schouders te versterken
- Coördinatie van bewegingen te verbeteren
en dat alles in een geleidelijke opbouw:
1e periode (september -kerst) opbouw conditie

2e periode (kerst -voorjaarsvakantie) consolidatie conditie
3e periode (voorjaarsvakantie-eind seizoen) consolidatie of lichte afbouw

Er wordt aan de trainers verzocht te zorgen voor een evenwichtige afwisseling in de (imitatie) oefeningen en het lopen, waarbij rekening gehouden moet worden met de verschillende niveaus van de groepen en de verschillen in niveaus in de groepen.

De trainer heeft aandacht voor de individuele cursist door hem zo nodig aan te moedigen of af te remmen of te corrigeren tijdens de lessen.

Als lid van de Nederlandse Skivereniging betaalt u € 15,- contributie voor de Skivereniging Regio Zwolle. Bent u geen lid van de NSkiV. dan betaalt u € 30,- contributie. Deze kosten komen bovenop de cursuskosten.

Bij machtiging tot automatische afschrijving ontvangt u € 5,- reductie. Zie voor meer informatie onze pagina 'lidmaatschap'.

Vraag een proefles aan op info@skiverenigingzwolle.nl

foto van iemand die rent in het bos
foto van rennende mensen in de sneeuw
foto van een groep hardlopers
foto van sportende mensen